Centrale Verwarming

Centrale Verwarming

Centrale verwarming is vaak de bepalende factor voor ons comfort en welbevinden thuis of op de werkplek. Een centrale verwarmingsketel met bijbehorend netwerk van convectoren, radiatoren of vloerverwarming behoort daarom meestal wel tot de standaard uitrusting van ons huis of kantoorgebouw. Dat deze installaties vaak zo inefficiënt met energie omgaan dat we quasi voor de buren stoken, gaat toch vaak nog ongemerkt aan ons voorbij.

condensatieketelEn dat terwijl er tegenwoordig zeer goede en energiezuinige condensatieketels voorhanden zijn, welke niet alleen maximaal comfort en gemak in huis brengen, maar tevens zeer zuinig met energie omgaan en het milieu sparen. Daarom ruilen steeds meer mensen de klassieke atmosferische verwarmingsketel in tegen een moderne en geavanceerde condensatieketel, waarmee zomaar tot 35% kan worden bespaard op het gasverbruik. Wij installeren veelal verwarmingsketels van Vaillant, vanwege de hoge kwaliteit en het grote innovatieve vermogen van deze leverancier. In bepaalde gevallen kan er nog gekozen worden voor een atmosferische ketel met gedwongen afvoer, een optie tussen de klassieke atmosferische verwarmingsketel en de moderne condensatieketel.

Centrale verwarmingsketel mogelijkheden:

Een moderne condensatieketel kan worden gekoppeld aan diverse verwarmingssystemen, geheel aan te passen en op uw persoonlijke situatie, gewoonten en wensen. We adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze voor de verwarming van uw huis of werkplek.

Drie mogelijke verwarmingssystemen:

  • Convectoren
  • Radiatoren
  • Vloerverwarming

convectorConvectoren

Convectoren zijn kleine warmtewisselaars die werken met behulp van thermiek. Deze systemen hebben echter als nadeel dat de temperatuur van het CV water hoog moet zijn wilt men enig effect van thermiek verkrijgen. Dit systeem leent er zich minder voor de condensatietechniek maar is echter wel in staat om in korte tijd de ruimte op te warmen, dankzij de kleine thermische traagheid van het systeem.

radiatorRadiatoren

Radiatoren zijn misschien wel het meest conventionele systeem van centrale verwarming en is de gulden middenweg tussen convectoren en vloerverwarming. Radiatoren zijn in staat de ruimte snel te verwarmen en toch geschikt om in het tussenseizoen een hoog rendement te halen met  een condensatieketel. Radiatoren heeft men in zowel standaardmodellen als in designmodellen.

Vloerverwarming van De Loodgieter in SchotenVloerverwarming

Vloerverwarming is de meest moderne vorm van verwarming en biedt ook het hoogste comfort. Vloerverwarming heeft echter een grote thermische traagheid wat wil zeggen dat  het lang duurt voor de vloer opgewarmd is. Deze vorm van verwarmen is dus enkel geschikt om ruimten te verwarmen die altijd op quasi dezelfde temperatuur worden gehouden. Met vloerverwarming kan men met zeer lage temperaturen werken wat het hoogste rendement van een condensatieketel  oplevert. Wel vergt vloerverwarming de grootste investering en beperkt de keuze van de toplaag.